Virtual reality-film om Dorte Mandrups kreative proces

2018-2019
Klient
Immersive Stories

Sammen med Ane Skak har jeg skrevet og instrueret virtual reality-filmen SPRINGET og podcastserien af samme navn. Film og podcast er et portræt af arkitekt Dorte Mandrup og en udforskning af hendes kreative proces i arbejdet med to bygninger - Vadehavscentret ved Ribe og Isfjordscentret ved Ilulissat i Vestgrønland.
Filmen blandet live-action film og animationer med 3D-modeller og lydlandskaber for at skabe en samlet oplevelse af at komme ind i Dorte Mandrups syn og sansninger.

Animation på live-action billeder visualiserer Dorte Mandrups tanker. Fram grap fra VR-filmen SPRINGET.

VR-filmen SPRINGET havde verdenspremiere på CPH:DOX-festivalen i marts 2019 og samtidig på DACs udstilling om Dorte Mandrup, hvor Politiken og Berlingske begge gav meget positiv omtale af VR-filmen.

I maj måned 2019 vises VR-filmen på Doc Aviv-festivalen i Tel Aviv. Og senere skal den videre ud i verden til andre festivaler, samt til Det Danske Hus i Paris.

Lydportrættet SPRINGET i to dele kan aflyttes via podcasten BYLYD på bylyd.dk eller via din podcast-app.

Dorte Mandrup i det grønlandske landskab med animation, som forklarer formen på Isfjordscentret, der endnu ikke er opført.

VR-film og podcast er støttet af Det Danske Filminstitut, Realdania og Dreyers Fond. Ane Skak har produceret for selskabet Immersive Stories, og sammen har Niels Bjørn og Ane Skak stået for udvikling, manuskript og instruktion.

Klip Nanna Rebekka, Dante Høst, Christopher Schnör

Kamera: Maria E Larsen

Lyddesign og mix (VR-film): Jamie Louis Thurmann

Klip og mix (podcast): Niels Bjørn, Maria Dønvang

Musik: Anouar Brahem, Jamie Louis Thurmann, Kresten Skak