Virtual reality-film om Dorte Mandrups kreative proces

2018
Klient
Immersive Stories

Det Danske Filminstitut har givet udviklingsmidler til Bureauet Niels Bjørn og Immersive Stories, som sammen udvikler på en virtual reality-film og en podcast om arkitekt Dorte Mandrups kreative proces.
Dorte Mandrup er en af Danmarks mest succesfulde, nulevende arkitekter. Hendes bygninger er bemærkelsesværdige for et særligt formsprog, for unikke materialevalg og for at gå nye veje og anvise nye løsninger.
Sammen med Ane Skak, leder af virtual reality-produktionsselskabet Immersive Stories, har jeg valgt to helt unikke Mandrup-bygninger, Vadehavscentret udenfor Ribe og Isfjordscentret ved Ilulissat i Grønland. Og vi afdækker gennem en virtual reality-oplevelse spørgsmål som:
Hvordan når Dorte Mandrup frem til bygningernes formsprog? Og hvad sker der i hende undervejs i den kunstneriske proces, som på samme tid er dybt personlig og stærkt faglig?

Isfjordscentret ved Ilulissat i Grønland. Rendering: Dorte Mandrup Arkitekter

Det Danske Filminstitut har givet Bureauet Niels Bjørn og Immersive Stories udviklingsmidler til at afsøge filmkunstneriske greb, som kan formidle Dorte Mandrups skabelsesproces. Efter udviklingsfasen vil vi skrive manus og søge produktionsmidler.

Formålet med projektet er gennem kropslig oplevelse at give seere en dyb indsigt i den kunstneriske skabelsesproces og for de rumlige kvaliteter, der er i enestående arkitektur.

Ved at udnytte virtual reality-mediets særlige virkemidler kan vi “transplantere” seeren ind i arkitekturen og ind i de arkitektoniske processer. Med lydarbejde og dybdeinterview vil vi forsøge at formidle Dorte Mandrups tanker, følelser og stedsoplevelser, og hvordan hun bruger mange slags analyser såvel som sine sanser i mødet med stedet for at nå “springet” - Dorte Mandrups ord for det afgørende tidspunkt, hvor en bygning finder sin form.

Vadehavscentret ved Ribe.